In de praktijk

Home / In de praktijk

Berkenhof tandartsen wil zich in haar behandelingen profileren door uitstekende kwaliteit werk te leveren.

Als eerste is door onze ISO certificering elke behandeling omschreven zodat elk teamlid weet welke handelingen en welke materialen moeten worden gebruikt.

Zo doen wij alle behandelingen voor vullingen met composiet (witte vullingen) van de beste kwaliteit. Deze behandelingen doen wij onder cofferdam, een rubber lapje waardoor er geen slijpsel in uw mond komt en er gewerkt kan worden onder optimale, droge omstandigheden. Dit leidt er toe dat de bonding (het hechtmateriaal tussen vulling en tand) en ook de composiet optimaal kan worden aangebracht zodat er een uitstekende hechting tussen vulling en tand wordt bereikt.

Verder worden ook wortelkanaalbehandelingen allemaal onder cofferdam uitgevoerd. Dit doen wij om er voor te zorgen dat de behandeling volledig onder controle is en niet wordt bemoeilijkt doordat speeksel het werkgebied infecteerd.

Voor de behandelingen van kroon- en brugwerk beschikken wij over een Trios scanner (3shape) zodat het “happen”niet meer nodig is en de pasvorm van de kronen een optimaal resultaat bereikt. Bovendien is het veel patiënt- en milieuvriendelijker.

Wij bezoeken regelmatig beurzen om ons op de hoogte te stellen van nieuwe materialen en technieken omdat wij onze hoge kwaliteit nog steeds willen verbeteren.
Natuurlijk volgen wij ook regelmatig cursussen zodat wij ook daarin up to date zijn.